Broodschotel met zuurkool
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. In braadpan ui in 2 el olie 5 min. fruiten. Paprikapoeder en zuurkool erdoor scheppen en geheel 5 min. zachtjes verwarmen. Helft van sneetjes brood schuin doormidden snijden en dicht tegen elkaar langs rand van ovenschaal zetten. Bodem bedekken met rest van sneetjes brood, dicht tegen elkaar aan. In kom eieren loskloppen met zure room en zout en peper naar smaak. Zuurkoolmengsel erdoor scheppen. Zuurkool in ovenschaal scheppen, bovenkant gladstrijken en schouderham erover verdelen. Broodrand bestrijken met rest van olie. Broodschotel in midden van oven schuiven en in ca. 30 min. goudbruin en gaar bakken.
Broodschotel met zuurkool
hoofdgerecht
null personen
505 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. In braadpan ui in 2 el olie 5 min. fruiten. Paprikapoeder en zuurkool erdoor scheppen en geheel 5 min. zachtjes verwarmen. Helft van sneetjes brood schuin doormidden snijden en dicht tegen elkaar langs rand van ovenschaal zetten. Bodem bedekken met rest van sneetjes brood, dicht tegen elkaar aan. In kom eieren loskloppen met zure room en zout en peper naar smaak. Zuurkoolmengsel erdoor scheppen. Zuurkool in ovenschaal scheppen, bovenkant gladstrijken en schouderham erover verdelen. Broodrand bestrijken met rest van olie. Broodschotel in midden van oven schuiven en in ca. 30 min. goudbruin en gaar bakken.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 grote ui
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel milde paprikapoeder
500 g zuurkool
½ bruinbrood
2 eieren
125 ml zure room
250 g schouderham
Dit heb je nodig
lage ovenschaal (20 x 30 cm), ingevet