Champignonbeignets in bierbeslag
Vega borrelhapje in een kwartiertje, het kan!
Aan de slag
Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. De olie is heet genoeg als je er een stukje brood in doet en dit meteen begint te bruisen.
Doe ondertussen de bloem in een kom, voeg het ei en witbier toe en klop met een garde tot een glad beslag. Breng op smaak met het uienpoeder, knoflookpoeder, peper en zout. Boen de champignons schoon en snijd een ½ cm van het steeltje van elke champignon. Haal de champignons met een vork door het bierbeslag, zodat de alle champignons helemaal bedekt zijn met beslag.
Frituur in 3 delen in ca. 3 min. goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de champignon-beignets direct met de remoulademayonaise.
Champignonbeignets in bierbeslag
Vega borrelhapje in een kwartiertje, het kan!
null porties
125 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. De olie is heet genoeg als je er een stukje brood in doet en dit meteen begint te bruisen.
Doe ondertussen de bloem in een kom, voeg het ei en witbier toe en klop met een garde tot een glad beslag. Breng op smaak met het uienpoeder, knoflookpoeder, peper en zout. Boen de champignons schoon en snijd een ½ cm van het steeltje van elke champignon. Haal de champignons met een vork door het bierbeslag, zodat de alle champignons helemaal bedekt zijn met beslag.
Frituur in 3 delen in ca. 3 min. goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de champignon-beignets direct met de remoulademayonaise.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 l arachideolie
100 g tarwebloem
1 middelgroot ei
100 ml Hoegaarden witbier
1 tl uienpoeder
½ tl knoflookpoeder
250 g kastanjechampignons
100 ml remoulademayonaise
Dit heb je nodig
garde
keukenpapier