Zalm-aardappelschotel met tuinkruiden
Aan de slag
Oven op 200 °C voorverwarmen. Aardappels schillen en (in keukenmachine) grof raspen. Uien pellen in ringen snijden. Zalm in reepjes snijden. Aardappelrasp, zalm en ui in laagjes in ovenschaal leggen. Elke laag met zout en peper bestrooien. Saus over aardappels schenken. Gerecht in midden van oven in ca. 45 min. gaar en goudbruin laten worden (evt. met aluminiumfolie afdekken als schotel te donker dreigt te worden). Sla met peen julienne en dressing mengen. Aardappelschotel met salade serveren.
Zalm-aardappelschotel met tuinkruiden
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
20 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Oven op 200 °C voorverwarmen. Aardappels schillen en (in keukenmachine) grof raspen. Uien pellen in ringen snijden. Zalm in reepjes snijden. Aardappelrasp, zalm en ui in laagjes in ovenschaal leggen. Elke laag met zout en peper bestrooien. Saus over aardappels schenken. Gerecht in midden van oven in ca. 45 min. gaar en goudbruin laten worden (evt. met aluminiumfolie afdekken als schotel te donker dreigt te worden). Sla met peen julienne en dressing mengen. Aardappelschotel met salade serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kilo vastkokende aardappels
2 uien
400 g zalmfilet
1 pot aardappel anders
1 zak gemengde friséesla
1 zak peen julienne
1 cup honing-mosterddressing
Dit heb je nodig
keukenmachine
ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet