Broccolistamppot met pijnboompitten
bewaar
bewaar

Broccolistamppot met pijnboompitten

35 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Pijnboompitten in droge koekenpan op laag vuur goudbruin roosteren. Met kaasschaaf krullen van grana padano schaven. Broccoli in kleinere roosjes snijden. 2 Aardappels schillen, in stukken snijden en in pan met bodempje water en zout naar smaak in 20 min. afgedekt gaarkoken. Na 10-12 min. broccoli aan aardappels toevoegen en meekoken. 3 Intussen in koekenpan met antiaanbaklaag olie verhitten. Winterpeen al roerend op halfhoog vuur lichtbruin bakken. Komijn en knoflook erdoor roeren en kort meebakken. Gezeefde tomaten erbij schenken en geheel 5 min. zachtjes stoven. Op smaak brengen met zout en peper. 4 Aardappel en broccoli afgieten (2 el kookvocht bewaren). Aardappels, oregano en broccoli met kookvocht grof stampen en over twee kommen verdelen. Winterpeen met saus erover scheppen. Pijnboompitten en kaas over gerecht strooien.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Broccolistamppot met pijnboompitten

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig