Broccolistamppot met noten en geitenkaas
Stamppot met een lekker bite van noten en het romige van kaas.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 2 cm. Kook in een ruime pan in 15 min. gaar. Kook de laatste 4 min. de bevroren broccoli mee. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Snijd ondertussen de salade-ui in ringetjes en verkruimel de geitenkaas.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Hak grof. Voeg een ½ kopje kookvocht, de salade-ui en dragon toe aan de aardappelen en broccoli toe en stamp dit met de pureestamper tot een grove puree. Voeg de helft van de geitenkaas toe. Doe de tomaten met de olie uit het bakje erbij en schep om. om. Voeg kookvocht toe als de stamppot te droog is.
Breng de stamppot op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de geitenkaas en de noten. Serveer direct.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Broccolistamppot met noten en geitenkaas
Stamppot met een lekker bite van noten en het romige van kaas.
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 2 cm. Kook in een ruime pan in 15 min. gaar. Kook de laatste 4 min. de bevroren broccoli mee. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Snijd ondertussen de salade-ui in ringetjes en verkruimel de geitenkaas.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Hak grof. Voeg een ½ kopje kookvocht, de salade-ui en dragon toe aan de aardappelen en broccoli toe en stamp dit met de pureestamper tot een grove puree. Voeg de helft van de geitenkaas toe. Doe de tomaten met de olie uit het bakje erbij en schep om. om. Voeg kookvocht toe als de stamppot te droog is.
Breng de stamppot op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de geitenkaas en de noten. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappel
900 g diepvries broccoliroosjes
1 bosje salade-ui
200 g geitenkaas naturel 45+
80 g saladenotenmix
1 el gedroogde dragon
120 g zongedroogde tomaten in pot
Dit heb je nodig
pureestamper