Salade van gegrilde groenten met mozzarella
Italiaans bijgerecht vol smaken, maar die bieslookpesto doet het 'm.
Aan de slag
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Snijd de courgette in plakken van ca. 1 cm, de paprika's in stukken van ca. 3 cm en de ui in ringen. Besprenkel de groenten met de olie bestrooi met zout en peper. Schuif de bakplaat onder de hete grill en rooster de groenten in 6-8 minuten mooi bruin en beetgaar. Schep halverwege om. Herhaal met de overgebleven groenten.
Laat de mozzarella op keukenpapier uitlekken en snijd in blokjes. Doe de gegrilde groenten over in een schaal en schep de bieslookpesto en de mozzarella erdoor. Serveer lauwwarm of koud.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Salade van gegrilde groenten met mozzarella
Italiaans bijgerecht vol smaken, maar die bieslookpesto doet het 'm.
bijgerecht
null personen
220 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Snijd de courgette in plakken van ca. 1 cm, de paprika's in stukken van ca. 3 cm en de ui in ringen. Besprenkel de groenten met de olie bestrooi met zout en peper. Schuif de bakplaat onder de hete grill en rooster de groenten in 6-8 minuten mooi bruin en beetgaar. Schep halverwege om. Herhaal met de overgebleven groenten.
Laat de mozzarella op keukenpapier uitlekken en snijd in blokjes. Doe de gegrilde groenten over in een schaal en schep de bieslookpesto en de mozzarella erdoor. Serveer lauwwarm of koud.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g courgette
1 gele paprika
2 rode paprika's
2 rode uien
3 el (olijf)olie
2 snufjes zeezout
2 snufjes versgemalen vierseizoenen peper
300 g mozzarella
100 g verse bieslookpesto