Knapperige venkelkoekjes met garnalen
Aan de slag
In schaaltje garnalen omscheppen met dressing en minstens 30 minuten laten intrekken. Van venkel groene steeltjes halen en 8 dunne plakken snijden voor garnering. Rest van venkel fijnhakken. Bloem boven kom zeven. Zout, ouzo, 2 eetlepels olie en venkel erdoor mengen en alles kneden tot soepel deeg dat niet plakt. Eventueel 1-2 eetlepels water toevoegen als deeg te droog is of wat bloem toevoegen als deeg te vochtig blijft. Aanrecht bestuiven met wat bloem en deeg uitrollen tot twee dunne ronde lappen van ca. 25 cm. In koekenpan met antiaanbaklaag 1/2 eetlepel olie verhitten en 1 venkelkoek op hoog vuur in ca. 3 minuten knapperig en gaar bakken, halverwege keren. Andere venkelkoek op dezelfde manier bakken. Elke venkelkoek in 8 punten snijden. Schaaltje met garnalen op platte schaal leggen. Koekpunten en plakjes venkel eromheen leggen. Direct serveren.
Knapperige venkelkoekjes met garnalen
null porties
60 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
In schaaltje garnalen omscheppen met dressing en minstens 30 minuten laten intrekken. Van venkel groene steeltjes halen en 8 dunne plakken snijden voor garnering. Rest van venkel fijnhakken. Bloem boven kom zeven. Zout, ouzo, 2 eetlepels olie en venkel erdoor mengen en alles kneden tot soepel deeg dat niet plakt. Eventueel 1-2 eetlepels water toevoegen als deeg te droog is of wat bloem toevoegen als deeg te vochtig blijft. Aanrecht bestuiven met wat bloem en deeg uitrollen tot twee dunne ronde lappen van ca. 25 cm. In koekenpan met antiaanbaklaag 1/2 eetlepel olie verhitten en 1 venkelkoek op hoog vuur in ca. 3 minuten knapperig en gaar bakken, halverwege keren. Andere venkelkoek op dezelfde manier bakken. Elke venkelkoek in 8 punten snijden. Schaaltje met garnalen op platte schaal leggen. Koekpunten en plakjes venkel eromheen leggen. Direct serveren.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g cocktailgarnalen
4 eetlepels knoflookdressing
½ kleine venkelknol
125 g bloem
¼ theelepel zout
1 eetlepel ouzo
3 eetlepels (olijf)olie