Patésoesjestoren met balsamicosiroop
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 225 °C. Bakplaat bekleden met bakpapier. In pan met dikke bodem 1 1/2 dl water met boter en 1/2 theelepel zout aan de kook brengen. Bloem in een keer toevoegen en met houten lepel roeren tot deeg van pan loslaat. Van vuur af eieren een voor een erdoor kloppen. Blijven kloppen tot deeg blazen gaat trekken en mooi glanst. Deeg overdoen in spuitzak met glad mondstuk en op bakplaat 32 toefjes deeg met ca. 2 cm tussenruimte spuiten. In oven soesjes ca. 10 minuten bakken. Oven terugschakelen op 175 °C en soesjes in nog 15 minuten gaar bakken. Soesjes aan onderkant inknippen en in uitgeschakelde oven ca. 3 minuten laten uitdampen. Op taartrooster laten afkoelen. Intussen in pan azijn, port en suiker aan de kook brengen. Suiker al roerend oplossen en mengsel ca. 5 minuten zachtjes inkoken tot stroperige saus. Laten afkoelen. In kom slagroom bijna stijfkloppen. Paté en zout naar smaak toevoegen en met mixer tot luchtige massa kloppen. Overdoen in spuitzak. Elk soesje vullen met patéroom. Op schaal soesjes tot piramide opstapelen en balsamicosiroop van bovenaf gelijkmatig over soesjes gieten. Pistachenoten erover strooien.
Soezenbeslag maken
Instructievideo - 01:59 min.
Patésoesjestoren met balsamicosiroop
bijgerecht
null personen
415 kcal
30 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 225 °C. Bakplaat bekleden met bakpapier. In pan met dikke bodem 1 1/2 dl water met boter en 1/2 theelepel zout aan de kook brengen. Bloem in een keer toevoegen en met houten lepel roeren tot deeg van pan loslaat. Van vuur af eieren een voor een erdoor kloppen. Blijven kloppen tot deeg blazen gaat trekken en mooi glanst. Deeg overdoen in spuitzak met glad mondstuk en op bakplaat 32 toefjes deeg met ca. 2 cm tussenruimte spuiten. In oven soesjes ca. 10 minuten bakken. Oven terugschakelen op 175 °C en soesjes in nog 15 minuten gaar bakken. Soesjes aan onderkant inknippen en in uitgeschakelde oven ca. 3 minuten laten uitdampen. Op taartrooster laten afkoelen. Intussen in pan azijn, port en suiker aan de kook brengen. Suiker al roerend oplossen en mengsel ca. 5 minuten zachtjes inkoken tot stroperige saus. Laten afkoelen. In kom slagroom bijna stijfkloppen. Paté en zout naar smaak toevoegen en met mixer tot luchtige massa kloppen. Overdoen in spuitzak. Elk soesje vullen met patéroom. Op schaal soesjes tot piramide opstapelen en balsamicosiroop van bovenaf gelijkmatig over soesjes gieten. Pistachenoten erover strooien.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g roomboter
0 zout
90 g bloem
3 eieren
100 ml balsamicoazijn
100 ml rode port
150 g (bruine)basterdsuiker
125 ml slagroom
250 g roompaté
25 g gepelde pistachenoten
Dit heb je nodig
spuitzak
bakpapier