Champignonflapjes met zoutvlokken
Aan de slag
Bladerdeegplakjes laten ontdooien. Champignons schoonmaken en in stukjes snijden. Sjalotten pellen en snipperen. In koekenpan boter verhitten. Sjalot en champignons 5 min. bakken, vocht zoveel mogelijk laten verdampen. Oven op 200 °C voorverwarmen. Roomkaas door champignons mengen. Mengsel met zout en peper op smaak brengen. Champignonmengsel over bladerdeegplakjes verdelen. Plakjes diagonaal dichtvouwen en aan randen goed dichtdrukken. Ei loskloppen. Bovenkant van deeg met ei besmeren en zoutflakes erover strooien. Flapjes in oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar bakken. Groentemix volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Flapjes met groentemix serveren.
Champignonflapjes met zoutvlokken
hoofdgerecht
null personen
730 kcal
25 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Bladerdeegplakjes laten ontdooien. Champignons schoonmaken en in stukjes snijden. Sjalotten pellen en snipperen. In koekenpan boter verhitten. Sjalot en champignons 5 min. bakken, vocht zoveel mogelijk laten verdampen. Oven op 200 °C voorverwarmen. Roomkaas door champignons mengen. Mengsel met zout en peper op smaak brengen. Champignonmengsel over bladerdeegplakjes verdelen. Plakjes diagonaal dichtvouwen en aan randen goed dichtdrukken. Ei loskloppen. Bovenkant van deeg met ei besmeren en zoutflakes erover strooien. Flapjes in oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar bakken. Groentemix volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Flapjes met groentemix serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 plakjes bladerdeeg
1 bakje kastanjechampignons
2 sjalotten
2 eetlepels (room)boter
1 pakje roomkaas met kruiden
1 eetlepel zoutvlokken
1 ei
2 dozen stoomgroenten groenegroentemix