Romige garnalensoep
Aan de slag
Bleekselderij schoonmaken en in stukjes snijden. Peen schrappen en in stukjes snijden. In soeppan boter verhitten. Bleekselderij en wortel 5 min. zacht bakken. Sherry en 200 ml bouillon erbij schenken en groente in 5 min. gaarkoken. Eenderde van garnalen door groente scheppen. Geheel met staafmixer pureren, rest van bouillon erbij schenken en soep aan de kook brengen. Soja cuisine erdoor roeren en soep nog even verwarmen. Bosuitje in smalle reepjes snijden en door rest van garnalen mengen. Soep met zout en peper op smaak brengen en over vier borden verdelen. Garnalenmengsel in midden van borden soep scheppen.
Romige garnalensoep
voorgerecht
null personen
195 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bleekselderij schoonmaken en in stukjes snijden. Peen schrappen en in stukjes snijden. In soeppan boter verhitten. Bleekselderij en wortel 5 min. zacht bakken. Sherry en 200 ml bouillon erbij schenken en groente in 5 min. gaarkoken. Eenderde van garnalen door groente scheppen. Geheel met staafmixer pureren, rest van bouillon erbij schenken en soep aan de kook brengen. Soja cuisine erdoor roeren en soep nog even verwarmen. Bosuitje in smalle reepjes snijden en door rest van garnalen mengen. Soep met zout en peper op smaak brengen en over vier borden verdelen. Garnalenmengsel in midden van borden soep scheppen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 stengels bleekselderij
½ winterpeen
2 eetlepels boter
3 eetlepels medium dry sherry
500 ml visbouillon
2 bakjes roze garnalen
1 pakje soja cuisine
1 bosuitje
Dit heb je nodig
staafmixer