Romig sinaasappeltoetje
3 woorden: chocolate chip cookies. Meer redenen heb je toch eigenlijk niet nodig?
Aan de slag
Rasp de oranje schil van de helft van de sinaasappels. Klop de roomkaas luchtig met de kwark en meng de suiker en 3/4 van de sinaasappelrasp erdoor. Schil de sinaasappels dik. Snijd de sinaasappelpartjes boven een kom tussen de vliesjes uit en vang vrijkomend sap op. Knijp de vliesjes uit en gooi deze weg. Verkruimel de koekjes en verdeel deze over de glazen of coupes. Houd voor elke coupe een sinaasappelpartje achter voor garnering en verdeel de rest van de partjes over de glazen. Besprenkel met het opgevangen sap. Schep het roomkaasmengsel op de sinaasappel. Garneer met de achtergehouden sinaasappelpartjes en de rest van het sinaasappelrasp.
Romig sinaasappeltoetje
3 woorden: chocolate chip cookies. Meer redenen heb je toch eigenlijk niet nodig?
nagerecht
null personen
435 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de oranje schil van de helft van de sinaasappels. Klop de roomkaas luchtig met de kwark en meng de suiker en 3/4 van de sinaasappelrasp erdoor. Schil de sinaasappels dik. Snijd de sinaasappelpartjes boven een kom tussen de vliesjes uit en vang vrijkomend sap op. Knijp de vliesjes uit en gooi deze weg. Verkruimel de koekjes en verdeel deze over de glazen of coupes. Houd voor elke coupe een sinaasappelpartje achter voor garnering en verdeel de rest van de partjes over de glazen. Besprenkel met het opgevangen sap. Schep het roomkaasmengsel op de sinaasappel. Garneer met de achtergehouden sinaasappelpartjes en de rest van het sinaasappelrasp.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 handsinaasappels
100 g roomkaas naturel
250 g volle kwark
4 el kristalsuiker
8 chocolate chip cookies
Dit heb je nodig
glazen of coupes