Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
Aan de slag
In kom broodmix met 25 g boter, melk en ei tot stevig deeg kneden. Op warme plaats deeg afgedekt ca. 30 min. laten rijzen. Deeg nogmaals doorkneden en op met bloem bestoven werkblad uitrollen tot rechthoek van 30 x 20 cm. 50 g boter, basterdsuiker, 1 tl kaneel, rozijnen en abrikozen over deeglap verdelen. Deeglap oprollen tot 30 cm lange rol en in 10 even grote stukken snijden. Deegrolletjes naast elkaar in vorm zetten. Afgedekt ca. 45 min. laten rijzen. Intussen oven voorverwarmen op 200 °C. Zuidvruchtentaart in oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar bakken. In kom poedersuiker met 1 tl kaneel en 2 el water tot glanzend glazuur roeren. Glazuur over taart uitstrijken.
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
nagerecht
null porties
270 kcal
25 min. bereiden
105 min. wachten
Aan de slag
In kom broodmix met 25 g boter, melk en ei tot stevig deeg kneden. Op warme plaats deeg afgedekt ca. 30 min. laten rijzen. Deeg nogmaals doorkneden en op met bloem bestoven werkblad uitrollen tot rechthoek van 30 x 20 cm. 50 g boter, basterdsuiker, 1 tl kaneel, rozijnen en abrikozen over deeglap verdelen. Deeglap oprollen tot 30 cm lange rol en in 10 even grote stukken snijden. Deegrolletjes naast elkaar in vorm zetten. Afgedekt ca. 45 min. laten rijzen. Intussen oven voorverwarmen op 200 °C. Zuidvruchtentaart in oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar bakken. In kom poedersuiker met 1 tl kaneel en 2 el water tot glanzend glazuur roeren. Glazuur over taart uitstrijken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ pak witbroodmix
75 g zachte boter
125 ml melk
1 ei
50 g bruine basterdsuiker
2 theelepels kaneel
70 g rozijnen
50 g gedroogde abrikozen
75 g poedersuiker
0 bloem om te bestuiven
Dit heb je nodig
springvorm (doorsnede 24 cm), ingevet