Zalig zoete cheesecake met gemarineerde aardbeien
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 ºC. Verkruimel in een keukenmachine de biscuitjes. Smelt de boter en meng door de biscuitjes. Vet de taartvorm in. Verdeel het biscuitmengsel gelijkmatig over de bodem van de taartvorm en druk met de bolle kant van een lepel stevig aan.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil eraf en pers de sinaasappel uit. Klop in een kom de roomkaas, crème fraîche, suiker, sinaasappelrasp, vanillesuiker, het zout en de eieren tot een glad beslag. Schenk het roomkaasmengsel in de taartvorm. Bak de cheesecake in de oven in ca. 1 uur en 15 min. goudbruin en gaar.
Halveer ondertussen de aardbeien. Schep in een kom de aardbeien en het sinaasappelsap voorzichtig door elkaar en marineer de aardbeien tot gebruik. Laat de taart afkoelen. Laat in een zeef de aardbeien uitlekken. Garneer de cheesecake met de aardbeien.
Zalig zoete cheesecake met gemarineerde aardbeien
null porties
468 kcal
15 min. bereiden
75 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 ºC. Verkruimel in een keukenmachine de biscuitjes. Smelt de boter en meng door de biscuitjes. Vet de taartvorm in. Verdeel het biscuitmengsel gelijkmatig over de bodem van de taartvorm en druk met de bolle kant van een lepel stevig aan.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil eraf en pers de sinaasappel uit. Klop in een kom de roomkaas, crème fraîche, suiker, sinaasappelrasp, vanillesuiker, het zout en de eieren tot een glad beslag. Schenk het roomkaasmengsel in de taartvorm. Bak de cheesecake in de oven in ca. 1 uur en 15 min. goudbruin en gaar.
Halveer ondertussen de aardbeien. Schep in een kom de aardbeien en het sinaasappelsap voorzichtig door elkaar en marineer de aardbeien tot gebruik. Laat de taart afkoelen. Laat in een zeef de aardbeien uitlekken. Garneer de cheesecake met de aardbeien.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g mariabiscuits
50 g ongezouten roomboter
1 perssinaasappel
500 g roomkaas naturel
125 ml crème fraîche
200 g kristalsuiker
8 g vanillesuiker
1 mespunt zout
5 middelgrote eieren
100 g verse aardbeien
Dit heb je nodig
keukenmachine
taartvorm (Ø 24 cm)