Franse appeltaart met calvados
Aan de slag
In kommetje rozijnen met calvados mengen en minimaal 4 uur marineren. Oven voorverwarmen op 200 ºC. In kom boter met 100 g suiker tot glad mengsel roeren. Bloem, eierdooiers en 2 el koud water toevoegen en alles tot soepel deeg kneden. Deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot ronde lap die iets groter is dan taartvorm. Taartvorm met deeg bekleden. Rozijnen afgieten en over bodem verdelen. Appelschijfjes er in overlappende cirkels opleggen. Rest van suiker erover strooien. Taart ca. 45 min. in oven bakken. Abrikozenjam met 1 el water in pannetje zachtjes verwarmen. Appels hier dun mee bestrijken.
Appel-bessentaart bakken
Instructievideo - 00:44 min.
Franse appeltaart met calvados
nagerecht
null porties
270 kcal
30 min. bereiden
285 min. wachten
Aan de slag
In kommetje rozijnen met calvados mengen en minimaal 4 uur marineren. Oven voorverwarmen op 200 ºC. In kom boter met 100 g suiker tot glad mengsel roeren. Bloem, eierdooiers en 2 el koud water toevoegen en alles tot soepel deeg kneden. Deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot ronde lap die iets groter is dan taartvorm. Taartvorm met deeg bekleden. Rozijnen afgieten en over bodem verdelen. Appelschijfjes er in overlappende cirkels opleggen. Rest van suiker erover strooien. Taart ca. 45 min. in oven bakken. Abrikozenjam met 1 el water in pannetje zachtjes verwarmen. Appels hier dun mee bestrijken.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g rozijnen
100 ml calvados
125 g zachte roomboter
125 g witte basterdsuiker
250 g bloem
2 eieren
7 friszure appels
4 el abrikozenjam
Dit heb je nodig
lage taartvorm doorsnede 28 cm, ingevet