Appel-speculaassouffleetjes
Aan de slag
Citroen schoonboenen en helft van schil fijn raspen. Helft van citroen uitpersen (andere helft wordt niet gebruikt). Appels schillen en in stukjes snijden. In pan met dikke bodem appel met diksap, 2 el water en citroenrasp in 10 min. zachtjes tot moes koken. Citroensap erdoor roeren en moes laten afkoelen.
Oven voorverwarmen op 200 °C. In vetvrije kom eiwit met mespunt zout met mixer tot pieken stijfkloppen. Eieren en basterdsuiker met mixer tot schuimige massa kloppen. Bakmeel en maizena luchtig erdoor spatelen. Appelmoes, speculaas en eiwitschuim luchtig door meelmengsel scheppen. Soufflébeslag over vormpjes verdelen en bovenkant gladstrijken. Vormpjes in midden van oven zetten en souffleetjes 25-30 min. bakken tot ze goudbruin en mooi gerezen zijn. Tussentijds ovendeur niet openen, om inzakken te voorkomen. Souffleetjes direct uit oven serveren, bijvoorbeeld met koude vanillevla of bolletjes vanilleroomijs.
Appel-speculaassouffleetjes
nagerecht
null personen
255 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Citroen schoonboenen en helft van schil fijn raspen. Helft van citroen uitpersen (andere helft wordt niet gebruikt). Appels schillen en in stukjes snijden. In pan met dikke bodem appel met diksap, 2 el water en citroenrasp in 10 min. zachtjes tot moes koken. Citroensap erdoor roeren en moes laten afkoelen.
Oven voorverwarmen op 200 °C. In vetvrije kom eiwit met mespunt zout met mixer tot pieken stijfkloppen. Eieren en basterdsuiker met mixer tot schuimige massa kloppen. Bakmeel en maizena luchtig erdoor spatelen. Appelmoes, speculaas en eiwitschuim luchtig door meelmengsel scheppen. Soufflébeslag over vormpjes verdelen en bovenkant gladstrijken. Vormpjes in midden van oven zetten en souffleetjes 25-30 min. bakken tot ze goudbruin en mooi gerezen zijn. Tussentijds ovendeur niet openen, om inzakken te voorkomen. Souffleetjes direct uit oven serveren, bijvoorbeeld met koude vanillevla of bolletjes vanilleroomijs.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
500 g friszure appels
2 el diksap appel
1 eiwit
2 eieren
30 g witte basterdsuiker
40 g zelfrijzend bakmeel
1 el maizena
50 g speculaas of bastognekoek
Dit heb je nodig
soufflévormpjes (inhoud 300 ml), ingevet met boter