Kruidige worteltaart met roomkaasglazuur
bewaar
bewaar

Kruidige worteltaart met roomkaasglazuur

20 min. bereiden / 1 uur 15 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 150 °C. Hak ⅔ van de walnoten (in de keukenmachine) in kleine stukjes en rooster in een droge koekenpan goudbruin. Smelt in een pan de boter. Klop in een kom de gesmolten boter, olie en ⅚ van de suiker tot een romig mengsel.

Splits de eieren en klop de eierdooiers erdoor en schep de wortel, zelfrijzend bakmeel, koekkruiden en gemalen walnoten erdoor. Klop in een kom de eiwitten stijf en spatel door het beslag.

Vet de springvorm in en bestuif met bakmeel. Doe het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in de oven ca. 45 min. Schakel de oven in op 175 °C en bak de taart in ca. 30 min. gaar en lichtbruin (dek de taart af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt).

Klop ondertussen de roomkaas, de rest van de suiker en slagroom goed door elkaar tot een romig mengsel. Neem de taart uit de oven en laat afkoelen. Bestrijk de afgekoelde taart dik met het roomkaasmengsel. Garneer met de rest van de walnoten.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kruidige worteltaart met roomkaasglazuur

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig