Romige bitterkoekjestaart met mokkaboontjes
Aan de slag
In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 min. weken. In keukenmachine bitterkoekjes fijnmalen. In kom slagroom stijf kloppen. Door slagroom 300 g bitterkoekjes spatelen. In steelpan 75 ml water aan de kook brengen. Koffiepoeder erin oplossen. 3 el koffie en walnootolie door rest van bitterkoekjes mengen. Gelatine uitknijpen en al roerend in rest van hete koffie oplossen. Gelatinemengsel door roommengsel roeren. Bitterkoekjesmengsel over bodem van ingevette vorm verdelen en met bolle kant van lepel goed aandrukken. Roommengsel erover uitstrijken. Garneren met rand van mokkaboontjes langs buitenrand van taart. In koelkast taart ca. 3 uur laten opstijven.
Romige bitterkoekjestaart met mokkaboontjes
nagerecht
null porties
411 kcal
20 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 min. weken. In keukenmachine bitterkoekjes fijnmalen. In kom slagroom stijf kloppen. Door slagroom 300 g bitterkoekjes spatelen. In steelpan 75 ml water aan de kook brengen. Koffiepoeder erin oplossen. 3 el koffie en walnootolie door rest van bitterkoekjes mengen. Gelatine uitknijpen en al roerend in rest van hete koffie oplossen. Gelatinemengsel door roommengsel roeren. Bitterkoekjesmengsel over bodem van ingevette vorm verdelen en met bolle kant van lepel goed aandrukken. Roommengsel erover uitstrijken. Garneren met rand van mokkaboontjes langs buitenrand van taart. In koelkast taart ca. 3 uur laten opstijven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 blaadjes witte gelatine
2 pakken bitterkoekjes
250 ml slagroom
1 eetlepel oploskoffie
3 eetlepels (walnoten)olie
¼ pakje chocolade mokkaboontjes
Dit heb je nodig
keukenmachine
springvorm doorsnede ca. 20 cm