Chocolade-ijs met koffie-chocoladesaus
Aan de slag
(IJs ca. 30 minuten van tevoren uit diepvries nemen en zacht laten worden.) Witte chocolade in kleine stukjes snijden en door ijs mengen. IJs opnieuw invriezen.
Pure of bittere chocolade in stukken breken. In pannetje met dikke bodem op laag vuur chocolade met slagroom laten smelten, regelmatig roeren. Koffiepoeder erin oplossen. IJs over vier coupes of schaaltjes verdelen. Warme chocoladesaus deels erover schenken en rest in sauskom apart erbij serveren.
Chocolade-ijs met koffie-chocoladesaus
nagerecht
null personen
635 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
(IJs ca. 30 minuten van tevoren uit diepvries nemen en zacht laten worden.) Witte chocolade in kleine stukjes snijden en door ijs mengen. IJs opnieuw invriezen.
Pure of bittere chocolade in stukken breken. In pannetje met dikke bodem op laag vuur chocolade met slagroom laten smelten, regelmatig roeren. Koffiepoeder erin oplossen. IJs over vier coupes of schaaltjes verdelen. Warme chocoladesaus deels erover schenken en rest in sauskom apart erbij serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bak Malaga-roomijs
1 reep witte chocolade
1 reep pure chocolade
1 bekertje slagroom
2 sticks oploskoffie