Pecan-karamelijs met chocoladesaus
Aan de slag
Rooster de pecannoten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Doe het vruchtvlees van de peper met de slagroom en vanillesuiker in een steelpan. Breng op laag vuur aan de kook en houd 5 min. tegen de kook aan. Schenk door een fijne zeef in een andere steelpan. De peper heeft nu de slagroom licht pittig gemaakt. Doe de chocolade bij de nog hete slagroom en laat al roerend smelten.
Schep het ijs in 4 kommetjes of glazen. Schep er wat chocoladesaus over en verkruimel de koekjes erover. Bestrooi met de pecannoten en serveer direct.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Pecan-karamelijs met chocoladesaus
nagerecht
null personen
495 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Rooster de pecannoten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Doe het vruchtvlees van de peper met de slagroom en vanillesuiker in een steelpan. Breng op laag vuur aan de kook en houd 5 min. tegen de kook aan. Schenk door een fijne zeef in een andere steelpan. De peper heeft nu de slagroom licht pittig gemaakt. Doe de chocolade bij de nog hete slagroom en laat al roerend smelten.
Schep het ijs in 4 kommetjes of glazen. Schep er wat chocoladesaus over en verkruimel de koekjes erover. Bestrooi met de pecannoten en serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
30 g pecannoten
1 rode peper
1 bekertje slagroom
1 zakje vanillesuiker
1 tablet pure chocolade
4 bolletjes roomijs pecan-karamel
4 chocolate chip cookies