Pecan-karamelijs met chocoladesaus
bewaar
bewaar

Pecan-karamelijs met chocoladesaus

10 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Rooster de pecannoten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Doe het vruchtvlees van de peper met de slagroom en vanillesuiker in een steelpan. Breng op laag vuur aan de kook en houd 5 min. tegen de kook aan. Schenk door een fijne zeef in een andere steelpan. De peper heeft nu de slagroom licht pittig gemaakt. Doe de chocolade bij de nog hete slagroom en laat al roerend smelten.

Schep het ijs in 4 kommetjes of glazen. Schep er wat chocoladesaus over en verkruimel de koekjes erover. Bestrooi met de pecannoten en serveer direct.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pecan-karamelijs met chocoladesaus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig