Kalfsspiesje en komkommerrepen met peterseliedip
Aan de slag
Pecannoten in droge koekenpan kort roosteren en laten afkoelen. Komkommer schillen, in de lengte in achten snijden en zaadlijsten verwijderen. Blad van peterselie fijnhakken. In vijzel pecannoten met zeezout en peperkorrels fijnstampen. Mosterd, peterselie en wijn toevoegen en geheel tot smeuïge massa roeren. Olie druppelsgewijs toevoegen en met stamper door notenmassa wrijven. Peterseliedipsaus overdoen in kommetje. Kalfsoester in 8 gelijke stukken snijden en met zout en peper bestrooien. In koekenpan 1 el olie verhitten en vleesstukjes hierin in 3-4 min. op hoog vuur gaarbakken. Aan elk satéstokje stukje kalfsvlees prikken. Komkommerrepen rechtop in borrelglas zetten. Vleesspiesjes op schaal leggen, komkommer en peterseliedipsaus ernaast zetten.
Kalfsspiesje en komkommerrepen met peterseliedip
null personen
240 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Pecannoten in droge koekenpan kort roosteren en laten afkoelen. Komkommer schillen, in de lengte in achten snijden en zaadlijsten verwijderen. Blad van peterselie fijnhakken. In vijzel pecannoten met zeezout en peperkorrels fijnstampen. Mosterd, peterselie en wijn toevoegen en geheel tot smeuïge massa roeren. Olie druppelsgewijs toevoegen en met stamper door notenmassa wrijven. Peterseliedipsaus overdoen in kommetje. Kalfsoester in 8 gelijke stukken snijden en met zout en peper bestrooien. In koekenpan 1 el olie verhitten en vleesstukjes hierin in 3-4 min. op hoog vuur gaarbakken. Aan elk satéstokje stukje kalfsvlees prikken. Komkommerrepen rechtop in borrelglas zetten. Vleesspiesjes op schaal leggen, komkommer en peterseliedipsaus ernaast zetten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 pecannoten
½ komkommer
½ zakje verse peterselie
¼ theelepel grof zeezout
¼ zwarte peperkorrels
¼ theelepel grove mosterd
4 eetlepels witte wijn
5 eetlepels olijfolie
1 kalfsoester
Dit heb je nodig
satéstokjes
vijzel