Marsepeinlolly's
Aan de slag
Maal de amandelen in de keukenmachine heel fijn. Voeg de poedersuiker, cacao en 2 el sinaasappelsap toe en meng tot een soepele massa. Voeg eventueel extra sinaasappelsap toe. Kneed het marsepein met de hand door en vorm een bal. Verpak in vershoudfolie en laat 2-3 dagen rusten in de koelkast. Draai van de marsepein 20 balletjes ter grootte van een flinke knikker. Breng in een grote pan een laag water aan de kook. Zet het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Hang er een kleinere pan in. De bodems mogen elkaar niet raken. Breek de reep chocolade in kleine stukjes en doe die in de kleine pan. Roer tot alle chocolade is gesmolten. Steek de balletjes marsepein aan satéstokjes en doop snel in de gesmolten chocolade. Schep de chocolade met een lepel over de onbedekte plekken marsepein. Zet de satéstokjes schuin in een wijd glas, zodat de balletjes elkaar niet raken. Laat de chocolade minstens een kwartier in de koelkast hard worden.
Marsepein maken
Instructievideo - 01:41 min.
Marsepeinlolly's
null porties
140 kcal
45 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Maal de amandelen in de keukenmachine heel fijn. Voeg de poedersuiker, cacao en 2 el sinaasappelsap toe en meng tot een soepele massa. Voeg eventueel extra sinaasappelsap toe. Kneed het marsepein met de hand door en vorm een bal. Verpak in vershoudfolie en laat 2-3 dagen rusten in de koelkast. Draai van de marsepein 20 balletjes ter grootte van een flinke knikker. Breng in een grote pan een laag water aan de kook. Zet het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Hang er een kleinere pan in. De bodems mogen elkaar niet raken. Breek de reep chocolade in kleine stukjes en doe die in de kleine pan. Roer tot alle chocolade is gesmolten. Steek de balletjes marsepein aan satéstokjes en doop snel in de gesmolten chocolade. Schep de chocolade met een lepel over de onbedekte plekken marsepein. Zet de satéstokjes schuin in een wijd glas, zodat de balletjes elkaar niet raken. Laat de chocolade minstens een kwartier in de koelkast hard worden.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 zakjes gepelde amandelen
150 g poedersuiker
2 el cacaopoeder
3 el sinaasappelsap
200 g pure chocolade
Dit heb je nodig
keukenmachine
20 satéstokjes