Spiesjes van sla- en rundervink met pittige tomatensaus
Aan de slag
Tomaatjes afhankelijk van formaat halveren of in kwarten snijden. Paprika in blokjes snijden. Sjalot pellen en snipperen. Korianderblad fijnsnijden. In kom tomaatjes en paprika omscheppen met verkruimeld chilipepertje, sjalot en koriander. (Mini)vinken in plakjes snijden en om en om plakjes slavink en rundervink horizontaal aan satéstokje steken.
Aan tafel: Kwart van tomaatjesmengsel op hete grillplaat leggen. Regelmatig omscheppen met 2 houten spatels, tot tomaatjes bijna gaar zijn. Tomaatjes in pannetje scheppen en op grillplaat of onder grillelement warm houden. Intussen spiesjes bruin en gaar bakken. Sateetjes op bord leggen en tomatensaus ernaast scheppen. Lekker met puntjes op de grillplaat geroosterd shoarmabrood.
Spiesjes van sla- en rundervink met pittige tomatensaus
bijgerecht
null personen
215 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Tomaatjes afhankelijk van formaat halveren of in kwarten snijden. Paprika in blokjes snijden. Sjalot pellen en snipperen. Korianderblad fijnsnijden. In kom tomaatjes en paprika omscheppen met verkruimeld chilipepertje, sjalot en koriander. (Mini)vinken in plakjes snijden en om en om plakjes slavink en rundervink horizontaal aan satéstokje steken.
Aan tafel: Kwart van tomaatjesmengsel op hete grillplaat leggen. Regelmatig omscheppen met 2 houten spatels, tot tomaatjes bijna gaar zijn. Tomaatjes in pannetje scheppen en op grillplaat of onder grillelement warm houden. Intussen spiesjes bruin en gaar bakken. Sateetjes op bord leggen en tomatensaus ernaast scheppen. Lekker met puntjes op de grillplaat geroosterd shoarmabrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ bakje romaatjes
1 geroosterde paprika
1 sjalot
½ zakje verse koriander
1 gedroogd chilipepertje
2 slavinken
2 rundervinken
Dit heb je nodig
satéstokjes
gourmetstel