Maaltijdsoep met briebroodjes
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 225 °C. In soeppan ui in olie 2 min. fruiten. Basis voor tomatensoep en 1 1/2 liter water toevoegen. Soep aan de kook brengen en 10 min. zachtjes laten doorkoken. Intussen stokbrood in oven in 6 min. afbakken. In droge koekenpan (of op bord met keukenpapier 2 min. op vol vermogen in magnetron) plakjes ontbijtspek knapperig bakken. Soepgroenten en bonen door soep roeren en 5 min. zachtjes meekoken. Stokbrood schuin in 12 stukken snijden en beleggen met dungesneden brie. Stokbroodjes op rooster in oven leggen en brie in 2-3 min. laten smelten. Soep over vier kommen verdelen en met spek garneren. Warme briebroodjes erbij serveren.
Maaltijdsoep met briebroodjes
hoofdgerecht
null personen
700 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 225 °C. In soeppan ui in olie 2 min. fruiten. Basis voor tomatensoep en 1 1/2 liter water toevoegen. Soep aan de kook brengen en 10 min. zachtjes laten doorkoken. Intussen stokbrood in oven in 6 min. afbakken. In droge koekenpan (of op bord met keukenpapier 2 min. op vol vermogen in magnetron) plakjes ontbijtspek knapperig bakken. Soepgroenten en bonen door soep roeren en 5 min. zachtjes meekoken. Stokbrood schuin in 12 stukken snijden en beleggen met dungesneden brie. Stokbroodjes op rooster in oven leggen en brie in 2-3 min. laten smelten. Soep over vier kommen verdelen en met spek garneren. Warme briebroodjes erbij serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
2 eetlepels olijfolie
1 pot soepstart tomatensoep
1 meergranen stokbrood
100 g ontbijtspek
1 zak boerensoepgroenten
1 pot witte bonen
2 x 125 g gevulde brie met kruiden