Super-deluxe andijviestamppot
Aan de slag
Ruitpatroon in vet van eendenborst kerven en met vijfkruidenpoeder, mespunt zout en peper inwrijven. Koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur verhitten. Eend op vetkant in 8 min. bakken tot vel knapperig is, keren en nog 3 min. bakken. In steelpan 1 el olie verhitten en helft van sjalot 2 min. fruiten. Pruimen, wijn en zout en peper naar smaak toevoegen en 5 min. smoren. In wok of hapjespan 2 el olie verhitten en rest van sjalot 1 min. roerbakken. Andijvie 1 min. meebakken. Aardappelpuree volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Andijviemengsel door puree scheppen en stamppot even doorwarmen. Eendenborst, pruimen met vocht en stamppot over twee borden verdelen.
Super-deluxe andijviestamppot
hoofdgerecht
null personen
955 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Ruitpatroon in vet van eendenborst kerven en met vijfkruidenpoeder, mespunt zout en peper inwrijven. Koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur verhitten. Eend op vetkant in 8 min. bakken tot vel knapperig is, keren en nog 3 min. bakken. In steelpan 1 el olie verhitten en helft van sjalot 2 min. fruiten. Pruimen, wijn en zout en peper naar smaak toevoegen en 5 min. smoren. In wok of hapjespan 2 el olie verhitten en rest van sjalot 1 min. roerbakken. Andijvie 1 min. meebakken. Aardappelpuree volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Andijviemengsel door puree scheppen en stamppot even doorwarmen. Eendenborst, pruimen met vocht en stamppot over twee borden verdelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 eendenborstfilets
1 tl Chinees vijf kruidenpoeder
3 el olijfolie
4 sjalotten
8 gewelde pruimen
100 ml zoete rode wijn
300 g panklare andijvie
1 zakje puree à la minute