Gestoofde hamlappen met pruimen
Aan de slag
Hamlappen bestrooien met vijfkruidenpoeder, 1/2 tl zout en peper. In braadpan boter verhitten en hamlappen in 5 min. rondom aanbraden. Hamlappen uit pan nemen en in achtergebleven bakvet bacon knapperig bakken. Bacon op keukenpapier laten uitlekken en verkruimelen. In zelfde bakvet ui en knoflook zachtjes glazig bakken. Ui-knoflookmengsel in pan opzij schuiven en hamlappen met vrijgekomen vleessap terugdoen in pan. Pruimenreepjes ernaast leggen, ui en knoflook op vlees scheppen. Cider langs rand in pan schenken. Hamlappen afgedekt in ca. 50 min. gaarstoven. Op smaak brengen met zout en peper. Hamlappen uit pan nemen en in repen snijden. Vlees over vier borden verdelen, pruimensaus erbij scheppen en bakbacon erover strooien. Lekker met gekookte wilde & witte rijst en gestoomde (Shanghai) paksoi.
Gestoofde hamlappen met pruimen
hoofdgerecht
null personen
280 kcal
70 min. bereiden
Aan de slag
Hamlappen bestrooien met vijfkruidenpoeder, 1/2 tl zout en peper. In braadpan boter verhitten en hamlappen in 5 min. rondom aanbraden. Hamlappen uit pan nemen en in achtergebleven bakvet bacon knapperig bakken. Bacon op keukenpapier laten uitlekken en verkruimelen. In zelfde bakvet ui en knoflook zachtjes glazig bakken. Ui-knoflookmengsel in pan opzij schuiven en hamlappen met vrijgekomen vleessap terugdoen in pan. Pruimenreepjes ernaast leggen, ui en knoflook op vlees scheppen. Cider langs rand in pan schenken. Hamlappen afgedekt in ca. 50 min. gaarstoven. Op smaak brengen met zout en peper. Hamlappen uit pan nemen en in repen snijden. Vlees over vier borden verdelen, pruimensaus erbij scheppen en bakbacon erover strooien. Lekker met gekookte wilde & witte rijst en gestoomde (Shanghai) paksoi.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g hamlappen
2 theelepels Chinees vijf kruidenpoeder
50 g boter
50 g bakbacon
1 rode ui
2 teentjes knoflook
100 g pruimen zonder pit
100 ml cider of appelsap
Dit heb je nodig
keukenpapier