Gestoofde hamlappen met pruimen
bewaar
bewaar

Gestoofde hamlappen met pruimen

1 uur 10 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Hamlappen bestrooien met vijfkruidenpoeder, 1/2 tl zout en peper. In braadpan boter verhitten en hamlappen in 5 min. rondom aanbraden. Hamlappen uit pan nemen en in achtergebleven bakvet bacon knapperig bakken. Bacon op keukenpapier laten uitlekken en verkruimelen. In zelfde bakvet ui en knoflook zachtjes glazig bakken. Ui-knoflookmengsel in pan opzij schuiven en hamlappen met vrijgekomen vleessap terugdoen in pan. Pruimenreepjes ernaast leggen, ui en knoflook op vlees scheppen. Cider langs rand in pan schenken. Hamlappen afgedekt in ca. 50 min. gaarstoven. Op smaak brengen met zout en peper. Hamlappen uit pan nemen en in repen snijden. Vlees over vier borden verdelen, pruimensaus erbij scheppen en bakbacon erover strooien. Lekker met gekookte wilde & witte rijst en gestoomde (Shanghai) paksoi.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gestoofde hamlappen met pruimen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig