Garnalentartaartje met tomatensalsa en mozzarellatosti
bewaar
bewaar

Garnalentartaartje met tomatensalsa en mozzarellatosti

40 min. bereiden

16 ingrediënten

Aan de slag

In steelpan balsamicoazijn iets laten inkoken (afzuigkap aanzetten en damp niet inademen, dat veroorzaakt branderig gevoel). Aardappelzetmeel losroeren met 1 el water en papje door azijn roeren. Nog 1 min. zachtjes verhitten, zodat stroperige saus ontstaat. Balsamicosiroop laten afkoelen.

Romatomaten in stukjes snijden. Sjalotten en knoflook pellen en fijnsnipperen. Knoflook en helft van sjalot in 1 el olie fruiten. Tomaatstukjes toevoegen en op matig vuur in 10-15 min. stuk bakken, af en toe roeren. Tomatenmassa door zeef wrijven. Gedroogde tomaatjes droogdeppen, fijnhakken en met rest van sjalot en 1 el van balsamicosiroop door tomatensaus roeren en pittig op smaak brengen met peper.

Helft van sneetjes brood met pesto besmeren. Mozzarella in dunne plakken snijden en met ham op sneetjes leggen. Afdekken met rest van boterhammen en buitenkant besmeren met boter. Garnalen tot 'tartaar' fijnhakken, 1-2 el olie erdoor roeren en smeuïge garnalenmassa op smaak brengen met fijngemalen peper.

Oven voorverwarmen op 225 °C. Intussen telkens van kwart van garnalenmassa (met behulp van ingevet rond steekvormpje) stevig bergje maken op bord. Beetje tomatensalsa op garnalentartaar scheppen.

Tosti's op rooster in oven in 6-7 min. goudbruin bakken. Intussen in koekenpan cherrytomaten in 1 el olie 5-6 min. bakken, tot velletje net openknapt. Korst van tosti's verwijderen, tosti's in 3-4 repen snijden en op garnalentartaartjes leggen. Cherrytomaatjes eromheen leggen en garneren met sprietjes bieslook. Wat balsamicosiroop en olijfolie decoratief op elk bord druppelen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Garnalentartaartje met tomatensalsa en mozzarellatosti

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig