Pasta met verse tomatensaus en kruidige visrepen
Aan de slag
Puntjes van sugar snaps snijden en boontjes wassen. Ui en knoflook pellen en snipperen. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Vis in repen snijden en besprenkelen met citroensap. In diep bord bloem mengen met zout, peper, chilipoeder en 1 el Italiaanse kruiden. Visrepen rondom door bloem wentelen.In pan met ruim kokend water en zout penne in 10-12 min. beetgaar koken. Na 5 min. sugar snaps toevoegen en in 5-7 min. beetgaar koken. In hapjespan of wok 3 el olie verhitten en ui in 2-3 min. fruiten. Knoflook, tomaatstukjes en 1 el Italiaanse kruiden erdoor scheppen en tomaat in 10 min. heel zachtjes gaarsmoren. Pittig op smaak brengen met zout en peper, eventueel 1 tl suiker toevoegen. In koekenpan 3-4 el olie verhitten en visrepen in ca. 5 min. lichtbruin en gaar bakken. Pasta en sugar snaps afgieten en door tomatensaus scheppen. Pasta in vier diepe borden scheppen en repen vis erop leggen.
Tomatensaus (pomarola) maken
Instructievideo - 01:39 min.
Pasta met verse tomatensaus en kruidige visrepen
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Puntjes van sugar snaps snijden en boontjes wassen. Ui en knoflook pellen en snipperen. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Vis in repen snijden en besprenkelen met citroensap. In diep bord bloem mengen met zout, peper, chilipoeder en 1 el Italiaanse kruiden. Visrepen rondom door bloem wentelen.In pan met ruim kokend water en zout penne in 10-12 min. beetgaar koken. Na 5 min. sugar snaps toevoegen en in 5-7 min. beetgaar koken. In hapjespan of wok 3 el olie verhitten en ui in 2-3 min. fruiten. Knoflook, tomaatstukjes en 1 el Italiaanse kruiden erdoor scheppen en tomaat in 10 min. heel zachtjes gaarsmoren. Pittig op smaak brengen met zout en peper, eventueel 1 tl suiker toevoegen. In koekenpan 3-4 el olie verhitten en visrepen in ca. 5 min. lichtbruin en gaar bakken. Pasta en sugar snaps afgieten en door tomatensaus scheppen. Pasta in vier diepe borden scheppen en repen vis erop leggen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g sugar snaps
1 ui
2 teentjes knoflook
500 g (tros)tomaten
400 g tilapiafilet
1 eetlepel citroensap
50 g bloem
0 versgemalen peper
1 eetlepel chilipoeder
2 eetlepels gedroogde Italiaanse keukenkruiden
300 g penne rigate
7 eetlepels olijfolie