Vispotje met groenten
Tijd voor een vispotje! Stoof de vis lekker met tomaten, paprika en oregano. Extra: snijbonen en brood om te dippen. Wij schuiven graag even aan.
Aan de slag
Maak de paprika schoon en snijd in repen van 1 cm. Snijd de knoflook fijn. Los het ¼ bouillonblokje op in het kokende water. Kook de snijbonen in 7-8 min. beetgaar. Giet af en laat in een vergiet uitlekken.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de knoflook 30 sec. Voeg de paprikareepjes toe en bak nog 1 min. Voeg de tomatenblokjes, visbouillon en gedroogde oregano toe en roer door. Breng de saus aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met flink peper en eventueel zout.
Bestrooi de bevroren vis met peper en leg in de saus. Laat 10 min. stoven met de deksel op de pan. Voeg na 9 min. de gekookte snijbonen toe en roer door. Snijd ondertussen het stokbrood in plakken.
Verdeel de visstoof over 4 diepe borden en serveer het stokbrood erbij.
Vispotje met groenten
Tijd voor een vispotje! Stoof de vis lekker met tomaten, paprika en oregano. Extra: snijbonen en brood om te dippen. Wij schuiven graag even aan.
hoofdgerecht
null personen
425 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Maak de paprika schoon en snijd in repen van 1 cm. Snijd de knoflook fijn. Los het ¼ bouillonblokje op in het kokende water. Kook de snijbonen in 7-8 min. beetgaar. Giet af en laat in een vergiet uitlekken.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de knoflook 30 sec. Voeg de paprikareepjes toe en bak nog 1 min. Voeg de tomatenblokjes, visbouillon en gedroogde oregano toe en roer door. Breng de saus aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met flink peper en eventueel zout.
Bestrooi de bevroren vis met peper en leg in de saus. Laat 10 min. stoven met de deksel op de pan. Voeg na 9 min. de gekookte snijbonen toe en roer door. Snijd ondertussen het stokbrood in plakken.
Verdeel de visstoof over 4 diepe borden en serveer het stokbrood erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode paprika
2 tenen knoflook
¼ visbouillontablet
100 ml kokend water
400 g snijbonen
2 el milde olijfolie
400 g tomatenblokjes in blik
1 tl gedroogde oregano
400 g diepvries koolvisfilets
1 stokbrood