Spaanse mosselpan
Aan de slag
In mosselpan of braadpan olie verhitten en ui en chorizo 5 min. zachtjes bakken. Paprikapoeder en tomatenblokjes erdoor scheppen en geheel nog 3 min. zachtjes bakken, tot vocht vrijwel verdampt is. Intussen mosselen onder koud stromend water afspoelen en in vergiet goed laten uitlekken. Kapotte exemplaren en openstaande mosselen die (na een tik tegen aanrecht) niet sluiten, verwijderen. Ham, peterselie, zout en peper door uimengsel scheppen. Mosselen in pan leggen en wat van het uimengsel erover scheppen. Deksel op pan leggen en mosselen op zacht vuur in 8-10 min. gaar laten worden. Mosselen in pan serveren, bijvoorbeeld met brood en een frisse salade.
Spaanse mosselpan
hoofdgerecht
null personen
290 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
In mosselpan of braadpan olie verhitten en ui en chorizo 5 min. zachtjes bakken. Paprikapoeder en tomatenblokjes erdoor scheppen en geheel nog 3 min. zachtjes bakken, tot vocht vrijwel verdampt is. Intussen mosselen onder koud stromend water afspoelen en in vergiet goed laten uitlekken. Kapotte exemplaren en openstaande mosselen die (na een tik tegen aanrecht) niet sluiten, verwijderen. Ham, peterselie, zout en peper door uimengsel scheppen. Mosselen in pan leggen en wat van het uimengsel erover scheppen. Deksel op pan leggen en mosselen op zacht vuur in 8-10 min. gaar laten worden. Mosselen in pan serveren, bijvoorbeeld met brood en een frisse salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 eetlepels olijfolie
2 uien
100 g chorizo
1 eetlepel milde paprikapoeder
1 blik tomatenblokjes
2 kg panklare mosselen
1 dikke plak ham
2 eetlepels verse peterselie