Zomerse mosselpan
Aan de slag
Borstel de mosselen schoon onder koud stromend water. Gooi kapotte exemplaren en open schelpen die niet dichtgaan weg. Verhit de olie in een grote pan of mosselpan met deksel en bak de ui en de knoflook 3 minuten op halfhoog vuur. Voeg de mosselen toe, schenk de wijn en pastis erbij en voeg de zeekraal toe. Stoom de mosselen afgedekt 6-8 minuten tot ze open staan. Schud de pan af en toe om. Controleer of alle schelpen open zijn, verwijder nog gesloten exemplaren. Garneer eventueel met wat grof gehakte platte peterselie. Lekker met rijst en Romanasla.
Mosselen maken
Instructievideo - 04:50 min.
Zomerse mosselpan
hoofdgerecht
null personen
250 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Borstel de mosselen schoon onder koud stromend water. Gooi kapotte exemplaren en open schelpen die niet dichtgaan weg. Verhit de olie in een grote pan of mosselpan met deksel en bak de ui en de knoflook 3 minuten op halfhoog vuur. Voeg de mosselen toe, schenk de wijn en pastis erbij en voeg de zeekraal toe. Stoom de mosselen afgedekt 6-8 minuten tot ze open staan. Schud de pan af en toe om. Controleer of alle schelpen open zijn, verwijder nog gesloten exemplaren. Garneer eventueel met wat grof gehakte platte peterselie. Lekker met rijst en Romanasla.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 kg verse mosselen
3 eetlepels olijfolie
1 ui
3 tenen knoflook
100 ml droge witte wijn
3 eetlepels anijslikeur
2 bakjes zeekraal