Zomerse mosselpan
bewaar
bewaar

Zomerse mosselpan

20 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Borstel de mosselen schoon onder koud stromend water. Gooi kapotte exemplaren en open schelpen die niet dichtgaan weg. Verhit de olie in een grote pan of mosselpan met deksel en bak de ui en de knoflook 3 minuten op halfhoog vuur. Voeg de mosselen toe, schenk de wijn en pastis erbij en voeg de zeekraal toe. Stoom de mosselen afgedekt 6-8 minuten tot ze open staan. Schud de pan af en toe om. Controleer of alle schelpen open zijn, verwijder nog gesloten exemplaren. Garneer eventueel met wat grof gehakte platte peterselie. Lekker met rijst en Romanasla.

algemeenVervang de witte wijn en pastis door eenzelfde hoeveelheid kruidenbouillon voor een non-alcoholische variant.
algemeenGeen liefhebber van zeekraal? Vervang het dan bijvoorbeeld door bosui of peultjes.

Mosselen maken

Instructievideo - 04:50 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zomerse mosselpan

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig