Meloensoep
Aan de slag
Meloen halveren, met lepel pitjes eruit scheppen en meloen in parten snijden. Vruchtvlees lossnijden van schil en in stukken verdelen. Stukken meloen in blender of keukenmachine met port en suiker tot gladde soep pureren. Sinaasappelsap en citroensap naar smaak erdoor roeren, eventueel nog wat suiker toevoegen. Soep in koelkast in 2-3 uur door en door koud laten worden.
Soep in vier kleine, diepe borden scheppen en takje bessen of plakjes aardbei als garnering erin leggen.
Meloensoep
nagerecht
null personen
130 kcal
20 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Meloen halveren, met lepel pitjes eruit scheppen en meloen in parten snijden. Vruchtvlees lossnijden van schil en in stukken verdelen. Stukken meloen in blender of keukenmachine met port en suiker tot gladde soep pureren. Sinaasappelsap en citroensap naar smaak erdoor roeren, eventueel nog wat suiker toevoegen. Soep in koelkast in 2-3 uur door en door koud laten worden.
Soep in vier kleine, diepe borden scheppen en takje bessen of plakjes aardbei als garnering erin leggen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 galiameloen
150 ml witte port
2 eetlepels witte basterdsuiker
1 sinaasappel
1 citroen
4 takjes rode bessen
Dit heb je nodig
blender