In serehsiroop gemarineerde meloen
Aan de slag
Serehstengels halveren, pletten en in grove stukken snijden. In steelpannetje sereh met suiker en 200 ml water aan de kook brengen. Blijven roeren tot alle suiker is opgelost. Pan van vuur nemen en serehsiroop laten afkoelen. Meloenen halveren, met lepel pitjes eruit scheppen en elke helft in 8 dunne parten snijden. Vruchtvlees van schil lossnijden. Meloenparten in grote, lage schaal leggen en afgekoelde serehsiroop erop schenken. Afgedekt 2-3 uur in koelkast marineren. Meloenparten af en toe voorzichtig omkeren in siroop.
Meloenparten met schuimspaan uit siroop nemen en op vier borden rangschikken. Siroop door zeef schenken en 1-2 el over elk bord meloen scheppen. Beetje chilipeper erboven malen.
In serehsiroop gemarineerde meloen
nagerecht
null personen
110 kcal
15 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Serehstengels halveren, pletten en in grove stukken snijden. In steelpannetje sereh met suiker en 200 ml water aan de kook brengen. Blijven roeren tot alle suiker is opgelost. Pan van vuur nemen en serehsiroop laten afkoelen. Meloenen halveren, met lepel pitjes eruit scheppen en elke helft in 8 dunne parten snijden. Vruchtvlees van schil lossnijden. Meloenparten in grote, lage schaal leggen en afgekoelde serehsiroop erop schenken. Afgedekt 2-3 uur in koelkast marineren. Meloenparten af en toe voorzichtig omkeren in siroop.
Meloenparten met schuimspaan uit siroop nemen en op vier borden rangschikken. Siroop door zeef schenken en 1-2 el over elk bord meloen scheppen. Beetje chilipeper erboven malen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 serehstengels
100 g suiker
2 kleine galiameloenen
0 gedroogd chilipepertje