Bami met ham, ei en satésaus
Vanavond eten jullie oosters, en nog zelfgemaakt ook!
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard, spell af onder stromend koud water. Kook intussen de mie 2 min. voor, spoel af en laat in het vergiet uitlekken. Snijd de tomaat uit het bamipakket in partjes.
Snijd de peper fijn en verwijder naar wens de zaadjes (= minder pikant). Pel de eieren en snijd in partjes. Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit in de wok de olie. Bak hierin de groenten (behalve tomaat) al omscheppend in ca. 5 min. beetgaar. Schep de mie en ham erdoor en bak nog 3 min. mee tot het gerecht goed warm is.
Breng op smaak met ketjap, peper en eventueel zout. Schep de bami op een schaal en garneer met partjes ei, tomaat en atjar tjampoer. Serveer de satésaus er apart mee.
Bami met ham, ei en satésaus
Vanavond eten jullie oosters, en nog zelfgemaakt ook!
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard, spell af onder stromend koud water. Kook intussen de mie 2 min. voor, spoel af en laat in het vergiet uitlekken. Snijd de tomaat uit het bamipakket in partjes.
Snijd de peper fijn en verwijder naar wens de zaadjes (= minder pikant). Pel de eieren en snijd in partjes. Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit in de wok de olie. Bak hierin de groenten (behalve tomaat) al omscheppend in ca. 5 min. beetgaar. Schep de mie en ham erdoor en bak nog 3 min. mee tot het gerecht goed warm is.
Breng op smaak met ketjap, peper en eventueel zout. Schep de bami op een schaal en garneer met partjes ei, tomaat en atjar tjampoer. Serveer de satésaus er apart mee.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote eieren
300 g roerbakmie
450 g nasi/bami groentemix
175 g kant-en-klare satésaus
3 el traditionele olijfolie
200 g hamblokjes
3 el ketjap manis
4 el atjar tjampoer