Tagliatelle met Parmaham en spinazie
Aan de slag
Tagliatelle in ruim water met zout volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Plakken Parmaham in lange repen scheuren. In koekenpan met antiaanbaklaag 1 el olie verhitten. Repen ham over bodem van pan verdelen en krokant uitbakken. Op keukenpapier laten uitlekken. In dezelfde koekenpan helft van boter en 1 el olijfolie verwarmen. Knoflook hierin 1 min. zachtjes bakken. Spinazie in porties toevoegen en al omscheppend laten slinken. Op smaak brengen met zout en peper. Tagliatelle afgieten, 4 el kookvocht bewaren. Tagliatelle met kookvocht en rest van boter terugdoen in pastapan. Spinazie erdoor scheppen en pasta overdoen in twee diepe borden. Knapperige repen Parmaham op pasta leggen en royaal peper erboven malen.
Tagliatelle met Parmaham en spinazie
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Tagliatelle in ruim water met zout volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Plakken Parmaham in lange repen scheuren. In koekenpan met antiaanbaklaag 1 el olie verhitten. Repen ham over bodem van pan verdelen en krokant uitbakken. Op keukenpapier laten uitlekken. In dezelfde koekenpan helft van boter en 1 el olijfolie verwarmen. Knoflook hierin 1 min. zachtjes bakken. Spinazie in porties toevoegen en al omscheppend laten slinken. Op smaak brengen met zout en peper. Tagliatelle afgieten, 4 el kookvocht bewaren. Tagliatelle met kookvocht en rest van boter terugdoen in pastapan. Spinazie erdoor scheppen en pasta overdoen in twee diepe borden. Knapperige repen Parmaham op pasta leggen en royaal peper erboven malen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g tagliatelle bicolore
100 g Parmaham
2 el olijfolie
25 g boter
1 teentje knoflook
1 zak panklare spinazie
0 versgemalen vierseizoenenpeper