Maïs met sinaasappel-mosterdboter
bewaar
bewaar

Maïs met sinaasappel-mosterdboter

25 min. bereiden

5 ingrediënten

Aan de slag

Bladeren en haren van maïskolven verwijderen. Kolven 5 min. in kokend water of 3 min. in magnetron voorkoken. Laten afkoelen. Intussen in kom boter zacht laten worden. Sinaasappel schoonboenen en helft van schil boven boter fijnraspen. Mosterd en peterselie erdoor roeren en boter op smaak brengen met peper en eventueel extra zout.

Maïs met zachte botermengsel insmeren (rest van boter apart erbij serveren). Elke maïskolf in stuk aluminiumfolie wikkelen, uiteinden dichtdraaien en pakketjes op barbecue (of tussen matig gloeiende houtskool) in 5-10 min. gaar roosteren. Regelmatig keren.

Maiskolven grillen op de barbecue

Instructievideo - 00:31 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Maïs met sinaasappel-mosterdboter

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig