Broccolisoep met zeevruchten
Aan de slag
Uien en knoflook pellen en snipperen. Broccoli schoonmaken, in roosjes en stelen in stukjes snijden. In grote soeppan ui en knoflook in 25 g boter fruiten. Basis voor groentesoep, 1 liter water en broccoli toevoegen en 10 min. zachtjes koken. Soep met staafmixer pureren en op smaak brengen met zout en peper. Vis erdoor scheppen. Soep over vier borden verdelen en in midden flinke lepel crème fraîche scheppen. Serveren met stokbrood en rest van boter.
Broccolisoep met zeevruchten
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Uien en knoflook pellen en snipperen. Broccoli schoonmaken, in roosjes en stelen in stukjes snijden. In grote soeppan ui en knoflook in 25 g boter fruiten. Basis voor groentesoep, 1 liter water en broccoli toevoegen en 10 min. zachtjes koken. Soep met staafmixer pureren en op smaak brengen met zout en peper. Vis erdoor scheppen. Soep over vier borden verdelen en in midden flinke lepel crème fraîche scheppen. Serveren met stokbrood en rest van boter.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
2 teentjes knoflook
800 g broccoli
75 g boter
1 flesje basis voor groentesoep
2 bakjes fruits de mer
125 ml crème fraîche
1 meergranen stokbrood
Dit heb je nodig
staafmixer