Geitenkaasfondue
Aan de slag
Korsten van kaas snijden en kaas in keukenmachine grof raspen. In fonduepan wijn aan de kook brengen. Vuur laag draaien en beide kaassoorten in gedeelten met houten lepel door warme wijn roeren, tot alle kaas gesmolten is. Maizena oplossen in 2-3 el water of wijn. Maizenapapje en slagroom door kaasmengsel roeren en geheel nog 2-3 min. zachtjes doorkoken, tot fondue goed gebonden is. Op smaak brengen met zout en peper. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten. Serveren met blokjes (stok)brood en groenten.
Geitenkaasfondue
hoofdgerecht
null personen
735 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Korsten van kaas snijden en kaas in keukenmachine grof raspen. In fonduepan wijn aan de kook brengen. Vuur laag draaien en beide kaassoorten in gedeelten met houten lepel door warme wijn roeren, tot alle kaas gesmolten is. Maizena oplossen in 2-3 el water of wijn. Maizenapapje en slagroom door kaasmengsel roeren en geheel nog 2-3 min. zachtjes doorkoken, tot fondue goed gebonden is. Op smaak brengen met zout en peper. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten. Serveren met blokjes (stok)brood en groenten.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g Hollandse geitenkaas
200 g geitenkaas met knoflook en peterselie
300 ml droge witte wijn
3 el maizena
125 ml slagroom
Dit heb je nodig
caquelon
keukenmachine