Gegratineerde andijviestamppot
Een laagje gesmolten kaas maakt deze stamppot extra lekker.
Aan de slag
Snijd de andijvie in reepjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snipper de ui.
Verwarm de grill voor. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui en de champignons 5 min. Maak ondertussen de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Vet de ovenschaal in. Meng de puree met de andijvie en de helft van de kaas en schep het mengsel in de ovenschaal. Breng de champignons pittig op smaak met peper en zout. Verdeel de champignons over de stamppot en bestrooi met de rest van de kaas. Gratineer de schotel 3 min. onder de grill.
Pureren
Instructievideo - 00:51 min.
Gegratineerde andijviestamppot
Een laagje gesmolten kaas maakt deze stamppot extra lekker.
hoofdgerecht
null personen
480 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de andijvie in reepjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snipper de ui.
Verwarm de grill voor. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui en de champignons 5 min. Maak ondertussen de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Vet de ovenschaal in. Meng de puree met de andijvie en de helft van de kaas en schep het mengsel in de ovenschaal. Breng de champignons pittig op smaak met peper en zout. Verdeel de champignons over de stamppot en bestrooi met de rest van de kaas. Gratineer de schotel 3 min. onder de grill.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g kroppen andijvie
250 g kastanjechampignons
1 ui
2 el ongezouten roomboter
1 pak mix voor aardappelpuree voor stamppot
200 g gemalen belegen kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (ca. 2 liter)