Boerenkoolschotel uit de oven
Vega ovenschotel, mega lekker.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Kook in een pan de boerenkool ca. 5 min. Giet de boerenkool af in een vergiet en laat uitlekken. Pel en snipper ondertussen de ui. Verhit in een koekenpan de helft van de boter en fruit ca. 2 min.
Voeg het vegetarische gehakt toe en bak ca. 4 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bereid de aardappelpuree met water, melk en de rest van de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Vet de ovenschaal in. Vul de schaal laag om laag met boerenkool, gehakt, puree en de helft van de kaas. Eindig met puree. Strooi de rest van de kaas erover. Bak de schotel ca. 20 min in het midden van de oven.
Boerenkoolschotel uit de oven
Vega ovenschotel, mega lekker.
hoofdgerecht
null personen
785 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Kook in een pan de boerenkool ca. 5 min. Giet de boerenkool af in een vergiet en laat uitlekken. Pel en snipper ondertussen de ui. Verhit in een koekenpan de helft van de boter en fruit ca. 2 min.
Voeg het vegetarische gehakt toe en bak ca. 4 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bereid de aardappelpuree met water, melk en de rest van de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Vet de ovenschaal in. Vul de schaal laag om laag met boerenkool, gehakt, puree en de helft van de kaas. Eindig met puree. Strooi de rest van de kaas erover. Bak de schotel ca. 20 min in het midden van de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g gesneden boerenkool
1 ui
4 el ongezouten roomboter
300 g vegetarisch gehakt
600 g mix voor aardappelpuree
150 g gemalen oude kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (ca. 2.5 liter)