Abrikozentaartjes
bewaar
bewaar

Abrikozentaartjes

15 min. bereiden / 20 min. wachten

6 ingrediënten

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 225 °C. In 10 holtes van ingevette muffinvorm plakje bladerdeeg duwen, deeg goed tegen wand drukken en overtollig deeg langs bovenrand wegsnijden. Rest van deeg even doorkneden en op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot dunne lap. Hiermee resterende 2 holtes van muffinvorm bekleden. In kom mascarpone losroeren met eierdooier, custardpoeder en vanillesuiker. Mengsel in taartvormpjes scheppen. Abrikozen droogdeppen met keukenpapier en in elke muffinholte abrikoos met bolle kant naar boven leggen. In midden van oven taartjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar bakken. In vorm 5 min. laten afkoelen. Taartjes voorzichtig uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen.

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Abrikozentaartjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig