Aardbeientompouce
bewaar
bewaar

Aardbeientompouce

Wat een plaatje! Alsof ie van de banketbakker is.

25 min. bereiden / 40 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, prik er met een vork gaatjes in en leg het ovenrooster erop (dit voorkomt dat de plakjes te veel rijzen). Bak ze ca. 10 min. in het midden van de oven. Laat afkoelen.

Breng de melk aan de kook, maar houd 4 el apart. Meng het custardpoeder, 2 el suiker en de 4 el melk tot een gladde massa. Voeg al roerend aan de kokende melk toe. Kook op laag vuur al roerend 2 min. door. Laat 30 min. afkoelen.

Halveer 4 aardbeien en houd apart. Verwijder de kroontjes van de rest van de aardbeien en snijd in stukjes. Meng de siroop met de poedersuiker, voeg eventueel 1-2 tl water toe. Bestrijk 4 bladerdeeghelften met het glazuur. Klop de slagroom met 2 el suiker stijf. Verdeel de custard, aardbeien en slagroom over de 4 ongeglazuurde bladerdeeghelften. Bedek met geglazuurde helften. Garneer met de halve aardbeien.

Slagroom kloppen

Instructievideo - 01:31 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aardbeientompouce

Wat een plaatje! Alsof ie van de banketbakker is.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig