Asperges met zalmroom en tuinkers
Het ultieme voorgerecht voor een feestetentje, het is namelijk heel erg lekker én een plaatje op je bord.
Aan de slag
Schil de asperges, snijd de houtachtige onderkant eraf. Breng in een aspergepan (of hapjespan) ruim water met de aspergeschillen, asperge uiteinden, suiker en foelie erin aan de kook.
Leg of zet de asperges erin en breng het water weer aan de kook. Draai na 5 min. het vuur uit en leg de deksel op de pan. Laat de asperges 10-15 min. gaar worden.
Snijd ondertussen 4 brede repen van de zalm. Snijd de rest van de zalm klein, pureer met de zure room in de keukenmachine of staafmixer. Breng de zalmroom op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.
Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en verdeel in 4 porties. Wikkel om elk bundeltje asperges een reep zalm. Verdeel de bundeltjes over de borden en schep de zalmroom ernaast. Knip de tuinkers los en strooi over de asperges.
Warm op of serveer op kamertemperatuur.
Asperges met zalmroom en tuinkers
Het ultieme voorgerecht voor een feestetentje, het is namelijk heel erg lekker én een plaatje op je bord.
voorgerecht
null personen
185 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de asperges, snijd de houtachtige onderkant eraf. Breng in een aspergepan (of hapjespan) ruim water met de aspergeschillen, asperge uiteinden, suiker en foelie erin aan de kook.
Leg of zet de asperges erin en breng het water weer aan de kook. Draai na 5 min. het vuur uit en leg de deksel op de pan. Laat de asperges 10-15 min. gaar worden.
Snijd ondertussen 4 brede repen van de zalm. Snijd de rest van de zalm klein, pureer met de zure room in de keukenmachine of staafmixer. Breng de zalmroom op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.
Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en verdeel in 4 porties. Wikkel om elk bundeltje asperges een reep zalm. Verdeel de bundeltjes over de borden en schep de zalmroom ernaast. Knip de tuinkers los en strooi over de asperges.
Warm op of serveer op kamertemperatuur.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g verse witte asperges
½ tl kristalsuiker
1 stukje gedroogde foelie
200 g gerookte zalm
125 ml zure room
2 el citroensap
1 doosje tuinkers
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine