Asperges met zalm
Witte asperges en zalm gaan perfect samen. Krieltjes erbij en je hebt een restaurantklassieker op je bord liggen.
Aan de slag
Boen de krieltjes schoon en kook ze in ruim water in 10 min. gaar. Giet af.
Schil ondertussen de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Doe ze in een diepe hapjespan en schenk er zo veel water op dat ze onderstaan.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in 6 parten. Leg 2 partjes citroen, samen met 25 g boter (per 4 personen) en de foelie bij de asperges in de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout en dek af met een stuk bakpapier, zodat de asperges onder water blijven.
Leg de deksel op de pan en breng aan de kook. Laat 2 min. zachtjes koken en zet het vuur uit. Laat de asperges met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Snipper de sjalot. Pluk de blaadjes van de peterselie en snijd de steeltjes fijn. Snijd de rest van de boter in blokjes.
Doe de wijn met de sjalot en de peterseliesteeltjes in een koekenpan en breng aan de kook. Kook in tot de helft en giet door een zeef. Schenk de wijn terug in de pan en zet het vuur laag.
Voeg de blokjes boter 1 voor 1 toe en roer tussendoor met een garde. Breng de saus op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout. Roer het citroenrasp erdoor.
Snijd de peterselieblaadjes en de dille fijn. Verdeel de krieltjes, asperges en zalm over 4 borden. Bestrooi met de kruiden en serveer met de saus en de partjes citroen.
Asperges met zalm
Witte asperges en zalm gaan perfect samen. Krieltjes erbij en je hebt een restaurantklassieker op je bord liggen.
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Boen de krieltjes schoon en kook ze in ruim water in 10 min. gaar. Giet af.
Schil ondertussen de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Doe ze in een diepe hapjespan en schenk er zo veel water op dat ze onderstaan.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in 6 parten. Leg 2 partjes citroen, samen met 25 g boter (per 4 personen) en de foelie bij de asperges in de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout en dek af met een stuk bakpapier, zodat de asperges onder water blijven.
Leg de deksel op de pan en breng aan de kook. Laat 2 min. zachtjes koken en zet het vuur uit. Laat de asperges met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Snipper de sjalot. Pluk de blaadjes van de peterselie en snijd de steeltjes fijn. Snijd de rest van de boter in blokjes.
Doe de wijn met de sjalot en de peterseliesteeltjes in een koekenpan en breng aan de kook. Kook in tot de helft en giet door een zeef. Schenk de wijn terug in de pan en zet het vuur laag.
Voeg de blokjes boter 1 voor 1 toe en roer tussendoor met een garde. Breng de saus op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout. Roer het citroenrasp erdoor.
Snijd de peterselieblaadjes en de dille fijn. Verdeel de krieltjes, asperges en zalm over 4 borden. Bestrooi met de kruiden en serveer met de saus en de partjes citroen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g krieltjes
1 kg verse witte asperges
1 citroen
175 g ongezouten roomboter
2 g foelie
1 sjalot
10 g verse peterselie
100 ml witte wijn
10 g verse dille
200 g gerookte zalm
Dit heb je nodig
dunschiller
bakpapier
zeef