Asperges met zalm en aardappelpuree
De lente op je bord met dit echte Hollandse gerecht.
Aan de slag
Schil en snijd de aardappelen in stukken. Kook ze in weinig water met zout in 20-25 min. gaar. Maak de asperges schoon. Halveer de citroen en snijd er 2 plakjes van. Pers de rest van de citroen uit. Breng in een wijde pan een laag water met de boter, citroenplakjes, foelie en wat zout aan de kook. Leg de asperges erin en laat 10 min. zachtjes koken. Zet het vuur uit, laat de asperges afgedekt nog 5-10 min. in het water nagaren.
Giet de aardappelen af, stoom droog in de pan en stamp daarna tot niet te fijne puree. Klop het ei los. Roer het ei, de slagroom, het citroensap en de boter erdoor. Knip de bieslook in stukjes. Klop de puree luchtig met een garde en schep de helft van de bieslook erdoor. Houd de puree tot gebruik warm.
Smelt de rest van de boter. Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en rol deze per stuk of per twee in zalmfilet. Verdeel de asperges over de borden en schenk er wat gesmolten boter overheen. Schep de puree ernaast. Bestrooi met de rest van de bieslook.
Asperges met zalm en aardappelpuree
De lente op je bord met dit echte Hollandse gerecht.
hoofdgerecht
null personen
745 kcal
60 min. bereiden
Aan de slag
Schil en snijd de aardappelen in stukken. Kook ze in weinig water met zout in 20-25 min. gaar. Maak de asperges schoon. Halveer de citroen en snijd er 2 plakjes van. Pers de rest van de citroen uit. Breng in een wijde pan een laag water met de boter, citroenplakjes, foelie en wat zout aan de kook. Leg de asperges erin en laat 10 min. zachtjes koken. Zet het vuur uit, laat de asperges afgedekt nog 5-10 min. in het water nagaren.
Giet de aardappelen af, stoom droog in de pan en stamp daarna tot niet te fijne puree. Klop het ei los. Roer het ei, de slagroom, het citroensap en de boter erdoor. Knip de bieslook in stukjes. Klop de puree luchtig met een garde en schep de helft van de bieslook erdoor. Houd de puree tot gebruik warm.
Smelt de rest van de boter. Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en rol deze per stuk of per twee in zalmfilet. Verdeel de asperges over de borden en schenk er wat gesmolten boter overheen. Schep de puree ernaast. Bestrooi met de rest van de bieslook.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g vastkokende aardappelen
1 kg verse witte asperges
1 citroen
125 g ongezouten roomboter
1 gedroogde foelie
1 middelgroot scharrelei
125 ml verse slagroom
13 g verse bieslook
400 g gerookte zalmfilet