Noodles met garnalen
Pittig roerbakgerecht uit het Oosten, mét knapperige sperziebonen.
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer de sperziebonen en kook in ca. 6 min. beetgaar. Giet daarna af. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook ca. 2 min. Bak de sperziebonen dan nog ca. 2 min. mee. Roer de oestersaus en de sambal door het groentemengsel en laat de groenten ca. 2 min. stoven. Schep de noedels en de garnalen door de groenten en roerbak in ca. 2 min. warm.
Sperziebonen schoonmaken
Instructievideo - 00:22 min.
Noodles met garnalen
Pittig roerbakgerecht uit het Oosten, mét knapperige sperziebonen.
hoofdgerecht
null personen
300 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer de sperziebonen en kook in ca. 6 min. beetgaar. Giet daarna af. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook ca. 2 min. Bak de sperziebonen dan nog ca. 2 min. mee. Roer de oestersaus en de sambal door het groentemengsel en laat de groenten ca. 2 min. stoven. Schep de noedels en de garnalen door de groenten en roerbak in ca. 2 min. warm.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g verse sperziebonen
2 rode uien
1 teen knoflook
2 el zonnebloemolie
100 g oestersaus
1 tl sambal oelek
300 g voorgegaarde dikke noedels
225 g verse roze garnalen
Dit heb je nodig
wok