Indonesische gehaktballen met pittige jus
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook en de selderij fijn. Snijd de garnalen fijn. Meng het gehakt met de garnalen, ui, knoflook, selderij, djinten en ketoembar. Breng op smaak met peper en zout. Draai van het gehakt ballen ter grootte van een pingpongballetje. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ballen hierin in 5-7 min. rondom bruin.
Neem ballen uit de pan en houd warm. Roer op laag vuur de ketjap, citroensap, sambal en het water door het bakvet. Breng aan de kook en roer de aanbaksels goed los.
Gehaktballetjes in tomatensaus maken
Instructievideo - 00:44 min.
Indonesische gehaktballen met pittige jus
hoofdgerecht
null personen
385 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook en de selderij fijn. Snijd de garnalen fijn. Meng het gehakt met de garnalen, ui, knoflook, selderij, djinten en ketoembar. Breng op smaak met peper en zout. Draai van het gehakt ballen ter grootte van een pingpongballetje. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ballen hierin in 5-7 min. rondom bruin.
Neem ballen uit de pan en houd warm. Roer op laag vuur de ketjap, citroensap, sambal en het water door het bakvet. Breng aan de kook en roer de aanbaksels goed los.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
2 tenen knoflook
4 takjes verse selderij
125 g verse roze garnalen
500 g rundergehakt
2 tl gemalen komijn
2 tl Ketoembar gemalen koriander
2 el zonnebloemolie
2 el ketjap manis
2 el citroensap
3 tl sambal oelek
100 ml kraanwater