Kaassoep met sherry en koriander
bewaar
bewaar

Kaassoep met sherry en koriander

20 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Korstjes eraf snijden en kaas (in keukenmachine) raspen. In soeppan boter verhitten en ui 3 min. fruiten. Bloem over ui strooien en 1 min. zachtjes meebakken. Sherry toevoegen en blijven roeren tot alle sherry door de bloem is opgenomen. Scheut voor scheut kippenbouillon in pan schenken en al roerend verhitten tot gladde, lichtgebonden soep ontstaat. Kaas in soep laten smelten. Citroensap toevoegen als soep niet homogeen bindt. Soep op smaak brengen met peper en in vier kommen scheppen. Garneren met gebakken uitjes en koriander.

algemeenDe kippenbouillon geeft de soep extra smaak. Uiteraard kan de kaassoep ook vegetarisch bereid worden, met tuinkruidenbouillon.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kaassoep met sherry en koriander

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig