Oesterzwamstrudel met noten
Aan de slag
filodeeg in verpakking in 2 uur bij kamertemperatuur laten ontdooien. In wok sjalot in 1 el olijfolie zachtjes goudbruin bakken en uit wok scheppen. Rest van olijfolie verhitten en oesterzwammen 5 min. op hoog vuur roerbakken. Sjalotringen en tomaatreepjes erdoor mengen en geheel op smaak brengen met zout en peper. Mengsel laten afkoelen. Pecannoten fijnhakken.
Oven voorverwarmen op 200 °C. filodeeg uit verpakking nemen, voorzichtig openvouwen en op snijplank leggen. Afdekken met vochtige theedoek, want filodeeg droogt razendsnel uit. Bovenste vel deeg inkwasten met walnootolie, voorzichtig van stapel nemen en met ingevette kant naar boven in ingevette springvorm leggen. Punten van deeg over rand van vorm laten hangen. Bestrooien met beetje pecannoten. Zo nog 3 ingevette filovellen in deegvorm leggen, waarbij punten verspringen. Telkens licht met noten bestrooien. Oesterzwammengsel over deegbodem verdelen, overhangend deeg over vulling vouwen. Rest van deegvellen een voor een met walnootolie bestrijken, op vulling leggen en bestrooien met wat pecannoten. Laatste 2 vellen filodeeg kreukelig op bovenkant leggen. Strudel in midden van oven in ca. 30 min. goudbruin en knapperig bakken. Strudel (lauw)warm serveren, bijvoorbeeld met geglaceerde worteltjes en veldsla.
Oesterzwamstrudel met noten
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
45 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
filodeeg in verpakking in 2 uur bij kamertemperatuur laten ontdooien. In wok sjalot in 1 el olijfolie zachtjes goudbruin bakken en uit wok scheppen. Rest van olijfolie verhitten en oesterzwammen 5 min. op hoog vuur roerbakken. Sjalotringen en tomaatreepjes erdoor mengen en geheel op smaak brengen met zout en peper. Mengsel laten afkoelen. Pecannoten fijnhakken.
Oven voorverwarmen op 200 °C. filodeeg uit verpakking nemen, voorzichtig openvouwen en op snijplank leggen. Afdekken met vochtige theedoek, want filodeeg droogt razendsnel uit. Bovenste vel deeg inkwasten met walnootolie, voorzichtig van stapel nemen en met ingevette kant naar boven in ingevette springvorm leggen. Punten van deeg over rand van vorm laten hangen. Bestrooien met beetje pecannoten. Zo nog 3 ingevette filovellen in deegvorm leggen, waarbij punten verspringen. Telkens licht met noten bestrooien. Oesterzwammengsel over deegbodem verdelen, overhangend deeg over vulling vouwen. Rest van deegvellen een voor een met walnootolie bestrijken, op vulling leggen en bestrooien met wat pecannoten. Laatste 2 vellen filodeeg kreukelig op bovenkant leggen. Strudel in midden van oven in ca. 30 min. goudbruin en knapperig bakken. Strudel (lauw)warm serveren, bijvoorbeeld met geglaceerde worteltjes en veldsla.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 vellen filobladerdeeg
4 sjalotten
3 eetlepels olijfolie
450 g oesterzwammen
4 zongedroogde tomaten
0 grofgemalen zeezout
0 versgemalen zwarte peper
80 g pecannoten
4 eetlepels walnootolie
Dit heb je nodig
schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes
springvorm doorsnede ca. 22 cm