Geitenkaasbuideltjes
Aan de slag
Filodeeg in plastic verpakking bij kamertemperatuur in 2 uur laten ontdooien.
Oven voorverwarmen op 200 °C. Holtes van muffinvorm invetten met olie. Geitenkaas boven kom verkruimelen en mengen met zongedroogde tomaten, 1/2 tl tijm en royaal peper. Filodeeg voorzichtig uitvouwen en halveren. Telkens deegvel in holte leggen, met rondom evenveel overhangend deeg. Wat geitenkaasmengsel erin scheppen en overhangend deeg samenpakken, dichtknijpen en voorzichtig slag draaien, zodat buideltje ontstaat. Muffinvorm in midden van oven schuiven en buideltjes in 10-12 min. goudbruin en knapperig bakken. Buideltjes iets laten afkoelen. Zure room mengen met honing en rest van tijm. Saus op smaak brengen met zout en peper. Geitenkaasbuideltjes warm serveren met honing-roomsaus.
Geitenkaasbuideltjes
null porties
90 kcal
25 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Filodeeg in plastic verpakking bij kamertemperatuur in 2 uur laten ontdooien.
Oven voorverwarmen op 200 °C. Holtes van muffinvorm invetten met olie. Geitenkaas boven kom verkruimelen en mengen met zongedroogde tomaten, 1/2 tl tijm en royaal peper. Filodeeg voorzichtig uitvouwen en halveren. Telkens deegvel in holte leggen, met rondom evenveel overhangend deeg. Wat geitenkaasmengsel erin scheppen en overhangend deeg samenpakken, dichtknijpen en voorzichtig slag draaien, zodat buideltje ontstaat. Muffinvorm in midden van oven schuiven en buideltjes in 10-12 min. goudbruin en knapperig bakken. Buideltjes iets laten afkoelen. Zure room mengen met honing en rest van tijm. Saus op smaak brengen met zout en peper. Geitenkaasbuideltjes warm serveren met honing-roomsaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 vellen filobladerdeeg
1 eetlepel olijfolie
150 g zachte geitenkaas
2 zongedroogde tomaten
1 theelepel gedroogde tijm
0 versgemalen zwarte peper
½ bekertje zure room
1 eetlepel vloeibare honing
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes, ingevet