Varkensfilets gevuld met rucolapesto
Aan de slag
Pijnboompitten in droge koekenpan roosteren. Helft van rucola grof snijden. In keukenmachine gesneden rucola, knoflook, pijnboompitten, tomaat en geraspte kaas pureren. Vier el olie toevoegen, tot smeuïge pesto ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. Met scherp mes varkensfilets horizontaal insnijden, zodat envelopje ontstaat. Kwart van rucolapesto apart houden, rest gebruiken om varkensfilets te vullen. Dichtsteken met cocktailprikkers.
In grote koekenpan rest van olie verhitten. Vlees op matig vuur in ca. 10 min. gaar en bruin bakken, halverwege keren. Bestrooien met zout en peper. Rest van rucola in kom omscheppen met 1/2 el azijn en zout. Rucola over vier borden verdelen en vlees erop leggen. Bakvet afblussen met rest van azijn en 1-2 el water. Aanbaksels losroeren en rest van pesto door jus roeren. Pesto-jus over vlees scheppen.
Varkensfilets gevuld met rucolapesto
hoofdgerecht
null personen
430 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Pijnboompitten in droge koekenpan roosteren. Helft van rucola grof snijden. In keukenmachine gesneden rucola, knoflook, pijnboompitten, tomaat en geraspte kaas pureren. Vier el olie toevoegen, tot smeuïge pesto ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. Met scherp mes varkensfilets horizontaal insnijden, zodat envelopje ontstaat. Kwart van rucolapesto apart houden, rest gebruiken om varkensfilets te vullen. Dichtsteken met cocktailprikkers.
In grote koekenpan rest van olie verhitten. Vlees op matig vuur in ca. 10 min. gaar en bruin bakken, halverwege keren. Bestrooien met zout en peper. Rest van rucola in kom omscheppen met 1/2 el azijn en zout. Rucola over vier borden verdelen en vlees erop leggen. Bakvet afblussen met rest van azijn en 1-2 el water. Aanbaksels losroeren en rest van pesto door jus roeren. Pesto-jus over vlees scheppen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 eetlepels pijnboompitten
1 zak rucola
1 teentje knoflook
2 zongedroogde tomaten
50 g pittige geraspte kaas
6 eetlepels olijfolie
4 varkensfiletlapjes
1½ eetlepel balsamicoazijn
Dit heb je nodig
cocktailprikkers
keukenmachine